2005 de başlattığımız Daha Fazala Hareket Et Daha Bilinçli Beslen, OBEZİTE İLE MÜCADELE projemiz başlıyor, Topluma yapılacak en güzel yatırım Toplum Sağlığını Korumaktır.

Değerli Türk Milleti, Büyük Ulus,

Biz 2005 hazırlığına başladığımız OBEZİTE İLE MÜCADELE projemizde hiçbir sağlık ve tvde böyle bir konu yoktu. Bu çalışma bir akademisyenin bizde çocuk sağlığı ile ilgili diyabet belirleme projesinin yapılması ile ilgili  proje  istemişti. Bizde 3 ay çalıştıkdan sonra bir taslak sunduk ve bunun üzeirne başlanmalı diye çalışma yol haritası ortaya koyduk. Ozamanlar ben Sağlık Dünyasının bir tuhaft alan olduğunu bilmiyordum. aklım agelir mi Toplu sağlığı ile oynanancağı, o kaar iyi nyetli çalışmalar başladık, Tabii bizim ciddi olduğumuzu ve reklam, ünlü olmak gibi show yapma gibi reklam insnalrı ve derneği lmadığımızı ve bu konuda;

1- Yetişkin Obezitesi  tehlikeli boyuta geldiğini 2005 de %25 oranında idi,
2- Çocukluk obezitesini (5-12 yaş çocularda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığının yagınlaştırmak)daha hiçbir grup kişi bilmiyordu , ilk defa sağlıklı çocuklar projesi ile projeleri yapmaya başlayıp sonradan bunu akademik kurulunu kurmaya çalıştık. 1 yıldan fazla uğraştık, O dönem hem resmi kurumlardan hemde bazı sağlıkçılardan duymadığım hakaret , iftira kalmadı. şok oldum bu nasıl oluyor dedim. Burada büyük uluslararası şirketlerin olduğunu tahmin ettim, bu dev yapı Tvlerde toplumun arasında sanki Toplum yararına escort diyarbakır iş yapılıyormuş gibi topluma güve telkin eden bazı kişilerle sanki biz sizin yanınızdayız der gibi programlar yaparlar, şunu ye bunu yeme derler aslında arkada büyük bir pazar olduğunu fark ettik. Ve Büyük Milletin 2005 – 2008 e kadar yaptığımız ön hazırlık projemizde başta kanser olmak üzere çocukluk çağı büyüme sorunları, erken ergenlik, çocukluk diyabeti, kas ve hastalık sorunları, kısırlık, ortopedik sorunlar, kalp ve damar hastalıkları…gibi gittikçe hastalık dizisi oluşturan bir yapının Türk insanlarının ve çocuklarının sokulduğunu gördük.

2007- den 2008 sonra kadar Türkiyenin ilk bilinçlendirme konferanslarını yaptık, o Sırada Bunu ÇOK ÜNLÜ BİR KANAL VE ÜNÜNÜN TAMAMINI BİZİM OBEZİTE İLE MÜCADELE PROJESİNDEN ALAN VE BİZİM PROJENİN HALK BİLİNÇLENDİRME KONFERANSLARINI TAKLİT EDEN 2009 DAN BAŞLAYARAK 2013 E KADAR DEVAM EDEN BİR DİZİ  GİBİ SABAH PROGRAMI İLE SANKİ OLAY KONUŞMAKLA BİTECEKMIŞ GİBİ SHOW YAPTILAR BEN DEFALARCA ARADIM YAPTIKLARININ BÜYÜK HATA OLDUĞUNU SÖYLEDİM BENİ HİÇBİR PROGRAMLARINA ÇIKARMADILAR ŞİMDİ DE SÜREKLİ YEMEK YAPARAK KENDİ BECERİSİNİ GÖSTERMEKTELER GÜNAHI BOYUNLARINA OLSUN…

Şimdi geldiğimiz nokta çocukluk çağında da %50 den fazla olduğu  ve çocuklarda gelişim bozukluğu ve kanser olmak üzere risk altında projemiz çok konuşan çok yol alır değildi. Bunu böyle algıladı bazı sağlıkçılar ve onlarla işbirliği yapanlar bu grupları biz Toplumu aydınlatıyoruz diye projenin adabından uzaklaşıp show yapan gruplar hakkında toplumun sağlığını bozdukları ve güven telkin edip topyekün toplum sağlığına zarar verdikleri ve çeviri Avrupa ve Amerikadan aldıkları bazı çevirilerle Türk yapısına ve genetik özelliğine uygun olmayan kopya  bilgilerle sanki Toplumda ki tehlikenin farkına vardırıyormuş gibi toplumu kandırdılar ve bunlarle birliktede ilgili resmi kurumlara müracaat ettiğimizde de projenin hayata geçmememis için bizlere yapmadıkları saldırı işkence bırakmadılar.

Konu hakkında kendilerinden şikayetçi olup ilgili kanun eşliğinde şikayetlerimizi ilgili bir kaç bölümlere yapacağız,

maalesef projeyi çok konuşma olarak ve çevirileri yapıp halka masal gibi anlatmak olduğunu zanneden bazı bilim akıl yoksunları ve onları destekleyen milayr dolar sahip şirketlerinin bunu neden yaptıklarını bize  Tüm dünya önünde  izahını vermeleri için haklarında suç duyurusu yapılacaktır.

2005 de başlattığımız asıl projemiz önce tespit etmek sonrada önleyici tebbirler almak ve gerek yetişkin beslenmesinde gerekse çocukluk beslenmesi ve  büyüme gelişmeleri de takip ederek( burada çalınma riskinden dolayı söylemeyeceğimiz sahaya uygulayacağımız toplum yararına olan ) projemizde  bebeklikten hatta anne karnından başlayan bir KORUYUCU SAĞLIK projesi idi, bu proje için ön hazırlık 3 yıl sürmüştü,

O zamanlar yetişkin beslenmesi ve metabolizması bu kadar kötü değildi. Ama sinyal veriyordu. Çocukluk çağı sounlarından bile kimse haberdar değildi. Biz çocukluk çağı obezite projesini başlatınca( SAĞLIKLI ÇOCUKLAR) projemizle herkes saldırmaya başladı.

Maalesef bilimsel çalışmalardan bir haber olduklarını biz üzülerek sonradan öğrendik.

İşte gelinen nokta çılgın gibi büyüyen beslenmeye bağlı hastalıklar tabi bunların tetikleyen sağlıksız gıda ve tarım biz bunları 2008 de başlattık ve önlem planlarımızı yazıdk,

PROJE ÇOK KONUŞMAK DEĞİL GERÇEKÇİ TEDBİRLERİ ALMAKTIR.

BEN İŞLETMECİYİM VE BRANJIM TURİZM VE BU ÇALIŞMA İLEDE  BRANŞIM SAĞLIK VE İKTİSADİ KALKINMA olarak belirlemiştim. Bu seçimim doğru bir seçimdi. Eğitimlerimi ilerletmek içinde çok çaba sarf eden uluslararası bilgilere ulaşıp doğru bir ekip kurmak ve bu bilgilerle bizim projemizin doğruluğunu tespit etmektir.

Ben ve derneğimiz BİZ böyle düşünürken meğer büyük bir rant kitlesi de bu projeyi yok etmek iiçin başlamışlardı.Ve başarılı da oldular hakaretler, iftiralar, tehditler aldı başını gitti.

Şimdi geldiğimiz nokta 2011 de zorla ve hile ile bize yapılan saldırılar ve başlattığımız ULUSAL BAKIM, ULUSLARARASI YAŞLILIK VE HASTALIK HALİ BAKIM ENTEGRE BAKIM SİSTEMİ ki bu ismi belirlemek bile  2 yılımızı aldı. Hiçbir şey öyle kendi kendine kurulmuyor maalesef günümüzde insan sağlığından oynanmakta ve BÜYÜK TÜRK MİLLETİ VE BÜYÜK ULUSUMUZ HAKKINDA ÇOK TEHLİKELİ VE GENETİKLERİ DEĞİŞTİRECEK BİR BESLENME POLİTİKASI İZLENMEKTEDİR. BU SUÇTUR. BU SUÇU İŞLEYENLERDE ORTADADIR.DESTEK VERENLERDE…

Biz dernek olarak 2011 de yarıda kestiğimiz projemizi 2018 de tekrar başlatacağız  dünyayı da Türkiyeyi de artık çok iyi tanıyoruz. ekip kurmak kolay değil hele bu zamanda bilimsel faaliyetler yapan ülkemizde çok fazla yok , bu konuda uluslararasından da destek alacağız ve Türk araştırmacıları arayıp bulup projeyi kaldığımız yerden uluslararasındaki kurumlardan da destek alarak ki,  amacımız ulusal sorunumuzla uluslararası resmiyet kazandırmak ve karşılıklı işbirliği yaparak projeyi resmileştirmektir.

RESMİLEŞTİRELİM Kİ HAKARETLER KÜFÜRLER İFTİRALAR BELKİ SON BULMAYACAK AMA EN AZINDAN FAZLA İLERLEYEMEYECEKLER.

Toplumda basında bu konuda çok görev düşmekte bu zaman kadar hiçbir tv kurumu bunu yapamadı, gelir üzerine kurulan bir kurum asla asla tarafsız olamaz bu hikayeden başka bir şey değidir. Ancak aptallar inanır. Toplumuda  kandırdılar bu tarz  sözlelerle… ki gördük.

Şimdi biz ufaklı tefekli iletişim araçlarımızla ve kendi tv mizi kurarak halka ulaşacağız Türkçe olacak alt yazısı İngilizce olacak ve duyma engeli olan  vatandaşlarımız içinde  el işaretleri ile anlatılacaktır.

 

 

 

 

TEILEN